از نظر کاربردی بیش از ۸۰ بیماری با استفاده از سلولهای بنیادی درمان میشود که عمده استفاده از این سلولها برای درمان بیماریهایی با منشا خونی، انواع سرطانها، تالاسمی و ... مناسب است.
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاختههای رویان گفت: سلولهای بنیادی دارای دو ویژگی خودنوزایی و تمایز یا تخصصی شدن هستند، به گونهای که سلول مشابه خود را تولید و به سلولهای دیگری به نام سلولهای بنیادی تبدیل میشود. دکتر ضرابی گفت: سلولهای بنیادی جنین، بالغین و خون بند ناف از انواع سلولهای بنیادی بوده که یکی از منابع سلولهای بنیادی مغز استخوان است.
مدیرعامل بانک سلولهای بنیادی خون بند ناف رویان ادامه داد: خون بندناف مملو از سلولهای بنیادی است که اگر جمعآوری شود میتواند در درمان بیماریها موثر باشد. وی بیان کرد: 80 تا 200 میلیلیتر خون در بندناف و جفت وجود دارد که میتوان به راحتی آن را جمعآوری و در زمان مناسب از آن استفاده کرد. دکتر ضرابی افزود: زمان مناسب برای جمعآوری سلولهای بنیادی 5 تا 10 دقیقه بعد از زایمان بوده که بسیار مهم است که خون جمعآوری شده آلوده نشود.
وی گفت: بانک خون عمومی و خصوصی یا خانوادگی از انواع بانکهای خون هستند که در بانک خون عمومی مالک آن خانوادهها نیستند، ولی در بانک خون خصوصی یا خانوادگی نمونه گرفته شده برای خود و خانواده نگهداری میشود، به طوری که در دنیا بیش از 40 هزار پیوند با استفاده از خون بندناف انجام شده است. وی افزود: از نظر کاربردی بیش از 80 بیماری با استفاده از سلولهای بنیادی درمان میشود که عمده استفاده از این سلولها برای درمان بیماریهایی با منشا خونی، انواع سرطانها، تالاسمی و ... مناسب است. مدیرعامل شرکت فناوری بن یاختههای رویان جهاددانشگاهی تصریح کرد: در دنیا بر روی بیماریهایی همچون فلج مغزی اطفال، اوتیسم، مشکلات کوتاهی قد، کاهش شنوایی کارآزماییهایی صورت گرفته است.
وی تاکید کرد: ریشه دندان عقل دارای سلول بنیادی است که امروزه امکان جداسازی آن فراهم شده ولی در کشور خدماتی برای آن ارایه نمیشود. دکتر ضرابی اظهار کرد: نمونههایی که جمعآوری میشود در کمتر از 24 ساعت از استانها به تهران ارسال و ذخیرهسازی انجام میشود. وی گفت: امروزه طبق اعلام استاندارد جهانی بانک خون، تا 25 سال میتوان سلولهای بنیادی را نگهداری کرد که هر نمونه برای یک نوبت قابل استفاده است.
منبع: ایسنا